Acasă Anticipate 2021 PAS: Vom realiza 22 de proiecte mari de infrastructură

PAS: Vom realiza 22 de proiecte mari de infrastructură

0

Candidații pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate susțin că, în următorul Parlament, dar și în viitorul Guvern, pe care îl vor constitui, vor implementa 22 de proiecte mari de infrastructură. Printre acestea se numără repararea a 2.800 de kilometri de drumuri naționale și 3.000 de kilometri de drumuri rurale. De asemenea, cei de la PAS promit construcția a două poduri peste Prut și unul peste Nistru, dar și edificarea a două spitale regionale – la Cahul și la Bălți.

Într-o conferință de presă, liderul interimar PAS, Igor Grosu, a declarat că bani publici pentru proiecte sunt, însă aceștia au fost furați și irosiți ani la rând. Și dacă au fost repartizați, acest lucru s-a făcut după criterii politice, nu și în baza unor analize economice și tehnice. 

„Concursurile și achizițiile publice sunt trucate și câștigate de cei apropiați de demnitarii corupți, iar proiectele sunt realizate cu întârziere și necalitativ. Astfel ne pomenim că reabilitarea drumurilor durează ani și ani de zile, iar găurile apar după prima ploaie sau zăpadă. La nivel local, rețelele de apă, conectarea la gaz, iluminat se fac din banii oamenilor, iar apoi aceste rețele sunt luate de la nivel local”, a notat deputatul.

Vicepreședinta PAS, Natalia Gavrilița, a menționat că PAS va reabilita podul Giurgiulești-Galați, dar și va construi cale ferată europeană până la Chișinău și va dezvolta transportul modern în orașele principale ale țării. Va reabilita aeroporturilor regionale, începând cu Bălți-Leadoveni, inclusiv modernizarea tehnică și reabilitarea infrastructurii terminalelor și a pistelor. În Energie, formațiunea promite să asigure interconectarea energetică cu România prin finalizarea stației de la Vulcănești și a gazoductului Iași-Ungheni.

În domeniul educației, urmează renovarea a cel puțin 500 de grădinițe, extinderea serviciilor de creșe-grădinițe, precum și asigurarea cu blocuri și sisteme sanitare moderne pentru toate școlile și grădinițele. PAS mai promite restaurarea celor mai importante edificii culturale, inclusiv edificiul Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, complexul de edificii ale Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală și Circul din Chișinău.

Natalia Gavrilița a precizat că pentru realizarea proiectelor de infrastructură, PAS va mobiliza resurse interne și externe. În acest urmează să fie creată o unitate aparte responsabilă de implementarea proiectelor de infrastructură mari, iar procesul de investiții publice va fi depolitizat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.