Acasă Social PAS propune o reducere de 50% la vămuirea mașinilor hibrid

PAS propune o reducere de 50% la vămuirea mașinilor hibrid

0

În Parlament a fost înregistrat un proiect de lege prin care se propune o reducere de 50% la vămuirea automobilelor cu motoare de tip hibrid. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, spune că, doi ani în urmă, socialiștii au anulat reducerea de 50% la motoarele hibrid, iar această inițiativă presupune revenirea la prevederile de până în 2020.

„Pentru că trebuie să promovăm motoare mai ecologice, să încurajăm achiziția de automobile mai ecologice, fapt care va contribui la scăderea poluării aerului și mediului înconjurător, datorită diminuării emisiei în atmosferă a dioxidului de carbon”, susține deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate.

În același proiect, deputatul a propus creșterea taxei pentru motoarele diesel, care este cel mai poluant tip de carburant.

„Știm că în UE motoarele diesel nu vor mai fi produse după anul 2025, iar vânzarea lor va fi interzisă după 2029. Dacă nu le descurajăm de pe acum, aceste mașini vor lua destinația spre țări ca a noastră. Dacă nu acționăm acum, toată Europa va trece pe electric, iar noi vom continua să poluăm și în 2045”, a motivat Dumitru Alaiba.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.