Acasă Politic Partidul Patrioții Moldovei, obligat să verse în bugetul de stat 852 de...

Partidul Patrioții Moldovei, obligat să verse în bugetul de stat 852 de lei

0

CEC a luat act de rapoartele privind finanțarea campaniei electorale ce se referă la perioada 30 octombrie – 5 noiembrie și a aplicat sancțiunea avertisment la doi concurenți electorali.

Potrivit unui comunicat remis presei, CEC a aplicat sancțiunea avertisment concurentului electoral Partidul Politic „NOI” pentru neprezentarea raportului privind finanțarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021 sau a informației despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 26 – 29 octombrie 2021.

Mai mult, Comisia a obligat Partidul Politic „NOI” să prezinte, în termen de 24 de ore, raportul privind finanțarea campaniei electorale la alegerile locale noi din 21 noiembrie 2021, sau, după caz, să informeze Comisia despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 26 – 29 octombrie 2021 și pentru perioada 30 octombrie – 5 noiembrie 2021 sau despre faptul că nu va deschide la bancă un cont cu mențiunea „Fond electoral”.

La fel, Comisia a aplicat sancțiunea avertisment pentru nerespectarea prevederilor ce vizează finanțarea campaniei electorale și neprezentarea informației despre deschiderea contului bancar cu mențiunea „Fond electoral”, Partidului Politic Partidul Oamenilor Muncii. Concurentul a fost obligat să prezinte, în termen de 24 de ore, informația despre neîncasarea veniturilor și neefectuarea cheltuielilor pentru perioada 30 octombrie – 5 noiembrie curent sau despre faptul dacă a deschis un cont la bancă cu mențiunea „Fond electoral”.

Totodată, CEC a atestat încasarea donației peste plafon de către Partidul „Patrioții Moldovei” și a obligat concurentul electoral respectiv, în termen de 3 zile lucrătoare, să verse la bugetul de stat contravaloarea donației încasată în numerar cu depășirea plafonului, în sumă de 852 de lei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.