Acasă Extern Pană majoră de curent în Kazahstan, Uzbekistan şi Kârgâzstan

Pană majoră de curent în Kazahstan, Uzbekistan şi Kârgâzstan

0

Autorităţile şi locuitorii din Kazahstan, Uzbekistan şi Kârgâzstan au raportat întreruperi de curent electric marţi în marile oraşe, dar cauza era neclară, relatează Reuters.

Reţelele celor trei republici ex-sovietice sunt interconectate, iar Kazahstanul are o conexiune şi cu reţeaua electrică rusească pe care o poate folosi pentru a acoperi lipsurile neaşteptate, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro.

În Kazahstan, au fost raportate întreruperi în cel mai mare oraş, Almatî, şi în câteva oraşe mari din sud, din apropierea graniţelor cu Uzbekistan şi Kârgâzstan.

Într-un comunicat, Ministerul Energiei din Uzbekistan a declarat că lucrează pentru a rezolva “o întrerupere majoră de curent” ce are legătură cu un accident în reţeaua din Kazahstan.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.