Acasă Social PA va examina plângerea fiului lui Sergiu Mocanu împotriva șefului IGP

PA va examina plângerea fiului lui Sergiu Mocanu împotriva șefului IGP

0

Procuratura Anticorupție (PA) va investiga plângerea depusă de fiul politicianului Sergiu Mocanu, Roman Mocanu, pe numele șefului Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

Informația a fost confirmată pe 14 mai de Procuratura Anticorupție, scrie newsmaker.md.

Menționăm că plângerea vine după ce Roman Mocanu a fost amendat pentru că și-a parcat neregulamentar mașina, în urma unei sesizări făcute de șeful IGP.

Procuratura Anticorupție a confirmat că a înregistrat o plângere depusă de Roman Mocanu împotriva lui Viorel Cernăuțeanu. „Cât privește întrebarea dacă Procuratura va investiga acuzațiile, vă informăm că Procuratura este obligată să examineze toate plângerile sau denunţurile referitoare la infracţiunile săvârşite, pregătite sau în curs de pregătire”, au declarat reprezentanții PA pentru NM.

Precizăm că, pe 29 aprilie, șeful IGP a observat două BMW-uri parcate neregulamentar în centrul Capitalei. 

Potrivit IGP, mașinile au blocat alte automobile parcate și au împiedicat circulația pe o întreagă bandă de pe carosabil. Șoferii lipseau de lângă mașini, așa că Viorel Cernăuțeanu a solicitat echipaj de poliție pentru documentarea celor doi conducători auto.

Ulterior, șoferul unuia dintre BMW-uri, unul de culoare gri, a revenit, dar a refuzat să aștepte întocmirea procesului verbal, urcând în mașină și plecând. Bărbatul a fost stopat de oamenii legii pe o altă stradă și escortat la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier, unde i s-a întocmit sancțiunea. Într-un final, acesta și-a achitat amenda, inclusiv cele aplicate pentru încălcările anterioare.

În timpul întocmirii procesului verbal, tatăl șoferului vizat a încercat să-l contacteze telefonic pe șeful IGP, însă acesta nu a răspuns. Mai târziu, politicianul Sergiu Mocanu a confirmat că fiul său, Roman Mocanu, este vizat în cazul cu șeful IGP. Cu toate acestea, Sergiu Mocanu nu a spus dacă l-a sunat sau nu pe Cernăuțeanu.

Recent, în cadrul unei conferințe de presă, politicianul a anunțat că fiul său va depune o plângere împotriva lui Viorel Cernăuțeanu, pe care îl acuză de abuz de putere. Mocanu precizase că denunțul va fi depus la Procuratura Anticorupție, transmite IPN. 

Sergiu Mocanu a declarat că fiul său a fost agresat verbal de către șeful IGP și i s-a spus că „din momentul acela va avea probleme”. Roman Mocanu a fost oprit în trafic și „sechestrat” de trei echipaje de poliție, care l-au dus la inspectoratul de poliție și l-au ținut acolo trei ore, a adăugat politicianul.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.