Acasă Anticipate 2021 OSCE: Procesul electoral din R. Moldova are loc fără încălcări grave

OSCE: Procesul electoral din R. Moldova are loc fără încălcări grave

0

Oficiul pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului al OSCE (OSCE / ODIHR) consideră că procesul electoral din Moldova are loc „în cadrul legal, în conformitate cu principiile democratice şi fără încălcări grave”. Declarațiile în acest sens au fost făcute luni, de către şeful misiunii, Tamas Mezerich, în cadrul unei întâlnire cu premierul interimar, Aureliu Ciocoi, explicând că „observatorii lucrează deja la un raport preliminar, care urmează să fie publicat înainte de ziua alegerilor”.

El a vorbit, de asemenea, despre obiectivele şi rolul Misiunii în viitoarele alegeri parlamentare anticipate din 11 iulie.

La rândul său, şeful guvernului a apreciat rolul Misiunii şi al observatorilor internaţionali „în asigurarea unui proces electoral echilibrat, echitabil şi transparent”.

Ciocoi a cerut reprezentanţilor misiunii să fie mai principiali şi să monitorizeze respectarea standardelor europene, atât pe malul drept, cât şi pe cel stâng al Nistrului.

În timpul misiunii de observare a alegerilor din Republica Moldova, au fost implicaţi 28 de observatori pe termen lung şi 300 de observatori pe termen scurt din partea misiunii OSCE / ODIHR.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.