Acasă Istorii din spatele culisei Omul care împărțea daruri de la Șor, alături de Stoianoglo: Noi suntem...

Omul care împărțea daruri de la Șor, alături de Stoianoglo: Noi suntem prieteni și m-a rugat să îl ajut

0

În 2018, Igor Panfile, fost ministru interimar al Apărării, făcea parte din anturajul lui Ilan Șor. Există imagini în care acesta oferea daruri oamenilor chemați organizat la manifestații în centrul capitalei din partea lui Șor. În 2024, Panfile stă în spatele lui Alexandr Stoianoglo, candidatul socialiștilor la prezidențiale, atunci când acesta își anunța oficial candidatura.

Contactat de ZdG, Alexandr Stoianoglo nu a răspuns la apeluri. Panfile însă a spus că îl susține pe Stoianoglo în campania electorală, pentru că „noi suntem prieteni și m-a rugat să îl ajut”.

2018. Igor Panfile, omul lui Ilan Șor

În 2018, în timp ce, pe de o parte – blocul „ACUM”, constituit din Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul „Acțiune și Solidaritate”, desfășurau proteste anti-oligarhice, Ilan Șor, un afacerist condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul fraudei bancare care se ascunde de justiție la Moscova, organiza manifestații anti-protest, în cadrul cărora transmitea amenințări la adresa Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase.

Atunci, Igor Panfile, fost ministru interimar al Apărării se remarca printre organizatori. Ilan Șor împărțea mulțumiri tuturor celor prezenți la manifestațiile anti-protest, iar Panfile împărțea cadouri.

2024. Omul lui Șor devine omul lui Stoianoglo

Șase ani mai târziu, în 2024, Igor Panfile, mâna dreaptă a Șor devine mâna dreaptă a lui Alexandr Stoianoglo, candidatul Socialiștilor la prezidențiale. La evenimentul de lansare în campania electorală a lui Stoianolgo, Panfile apare chiar spatele lui Stoianoglo, fără însă a ține vreun discurs sau a-și dezvălui rolul pe care-l are în campania electorală a candidatului lui Dodon.

Ziarul de Gardă l-a sunat de câteva ori pe Alexandr Stoianoglo, însă acesta nu a răspuns la apeluri. Victor Țvircun, șeful grupului de inițiativă în susținerea lui Stoianoglo a spus că nu poate comenta prezența lui Panfile, căci „e greu de spus, asta e legat doar între relațiile lui (n.r. Panfile) cu Stoianoglo”.

Panfile însă a spus că îl susține pe Stoianoglo în campania electorală, pentru că „noi suntem prieteni și m-a rugat să îl ajut”. A închis apelul fără a asculta și alte întrebări, iar, ulterior, nu a mai răspuns la apeluri.

Citește mai departe pe zdg.md.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.