Acasă Uncategorized Omorul profesorului din Franța: Încă 5 persoane suspectate, reținute

Omorul profesorului din Franța: Încă 5 persoane suspectate, reținute

0

Încă cinci persoane, suspectațe în dosarul omorului profesorului, au fost reținute în Franța. Potrivit presei locale, suspecții erau în legătură telefonică cu atacatorul, și la fel sunt de origine cecenă. Persoanele reținute au între 18 și 21 de ani.

Oamenii legii au la dispoziție 96 de ore, pentru a le înainta suspecților învinuirea de ”complicitate la un act terorist”. Până acum, 14 persoane sunt bănuite în dosarul pentru omor, inclusiv minori.

Amintim, pe 16 octombrie în suburbia Parisului profesorul de istorie, Samuel Paty, a fost decapitat în apropierea colegiului unde preda. Atacatorul s-a dovedit a fi un refugiat rus de origine cecenă de 18 ani, care în momentul săvârșirii crimei odioase striga lozinci islamiste. În scurt timp el a fost împuşcat mortal de poliţie. Autoritățile franceze i-au acordat lui Samuel Paty postu-mortem Ordinul Legiunii de Onoare.

Potrivit presei, victima le-a arătat elevilor, la un curs despre libertatea de exprimare, caricaturile controversate cu profetul Mohamed publicate de revista satirică Charlie Hebdo, ceea ce a devenit motivul crimei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.