Acasă Extern Oligarhii ruși condamnă invazia în Ucraina: Cerem încetarea războiului

Oligarhii ruși condamnă invazia în Ucraina: Cerem încetarea războiului

0

Oligarhii ruși încep să dea înapoi după invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina. Doi dintre ei au cerut încetarea războiului.

Oligarhii ruși Oleg Deripaska și Mihail Fridman, doi dintre cei mai bogați și influenți oameni de afaceri de la Moscova, au cerut încetarea războiului pornit de Vladimir Putin cu Ucraina, transmite Forbes. Sunt primii doi oligarhi care iau poziție publică împotriva războiului lui Putin, relatează G4Media.ro.

Reacțiile celor doi vin după ce SUA, UE, Canada și Marea Britanie au anunțat, sâmbătă, sancțiunile la adresa Rusiei, al căror impact asupra economiei ruse va fi uriaș.

Oleg Deripaska și Mihail Fridman nu sunt pe lista oligarhilor vizați direct de acțiuni. Potrivit Forbes, averea lui Fridman e estimată la 11,7 miliarde de dolari, iar a lui Deripaska la 4 miliarde de dolari.

Mihail Fridman este fondatorul grupului financiar Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Rusia. El a trimis angajaților grupului o scrisoare în care cere ”încetarea băii de sânge din Ucraina” și arată că ”războiul nu e niciodată un răspuns”.

Oleg Deripaska, care conduce un imperiu industrial bazat pe exploatarea resurselor minerale, a cerut și el încetarea războiului, într-o postare pe canalul său de Telegram. A cerut ”pace” și începerea cât mai grabnică a negocierilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.