Acasă Politic Olesea Stamate, după decizia Curții Constituționale cu privire la atribuțiile Guvernului demisionar

Olesea Stamate, după decizia Curții Constituționale cu privire la atribuțiile Guvernului demisionar

0

Consilierul prezidențial în domeniul justiției, Olesea Stamate, a menționat că decizia Curții Constituționale prin care a fost admisă parțial sesizarea depusă de președinta Maia Sandu care a cerut să fie verificată constituționalitatea mai multor articole din legea cu privire la Guvern, clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar.

Decizia Curții clarifică lucrurile în ceea ce ține de competențele Guvernului interimar. Ne-am asigurat că Guvernul va putea numi secretari de stat și persoane în alte funcții de demnitate publică, precum și funcționari publici pe durata asigurării interimatului. Este o decizie bună pentru situația actuală, pentru că poate face Guvernul mai puternic pe timp de criză”, a comentat Stamate.

Totodată, aceasta și-a exprimat speranța că „fereastra de oportunitate va fi folosită cu înțelepciune de Executiv”.

E o decizie care corectează lipsa totală de responsabilitate a foștilor miniștri și secretari de stat care au fugit de responsabilități în plină criză. Sperăm că această fereastră de oportunitate va fi folosită cu înțelepciune de Executiv, în interesul cetățenilor”, a conchis Olesea Stamate.

Precizăm că magistrații Curții Constituționale (CC) au examinat joi, 4 martie, sesizarea depusă de către președinta Maia Sandu în care contestă unele prevederi din Legea cu privire la Guvern, care reglementează atribuțiile Guvernului interimar.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.