Acasă Politic Olesea Stamate, de 9 mai: Este important să fie pace și unitate

Olesea Stamate, de 9 mai: Este important să fie pace și unitate

0

„Pentru mine 9 mai este despre pace. Este despre sfârșitul celui de-al doilea război mondial și despre comemorare și recunoștință tuturor celor care s-au jertfit pentru a readuce pacea pe continentul european.” Declarația aparține deputatului PAS Olesea Stamate, care a venit cu un mesaj de 9 mai.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Olesea Stamate a scris că nu contează ce sărbătoresc azi moldovenii, Ziua Europei sau Ziua Victoriei, atât timp cât o face cu gând bun, la pace, la unitate.

„Este și despre decizia liderilor europeni de la 1950 de a construi un spațiu european unic, în care pacea și prosperitatea sa fie prioritatea nr 1. Să ne aducem aminte- primul pas a fost unificarea producerii cărbunelui și oțelului de către Franța și Germania, respectiv crearea comunității europene a cărbunelui și oțelului. O decizie orientată spre unitate, in contrapunere competitivității egoiste. Oare ne trebuie război, ca să ne aducem aminte de unitate, de solidaritate, de faptul ca cel puternic este puternic prin a-i ajuta pe cei mai mici/slabi, nu prin a-i asupri sau domina? Sper sa avem credință, memorie și maturitate – să păstrăm pacea, să nu ajungem să o prețuim doar după ce nu o mai avem”, a scris Olesea Stamate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.