Acasă Sport Oleg Crețul a câștigat aurul la Grand Prix-ul IBSA de para-judo din...

Oleg Crețul a câștigat aurul la Grand Prix-ul IBSA de para-judo din Antalya

0

Judocanul Oleg Crețul a câștigat medalia de aur la Grand Prix-ul IBSA de para-judo din Antalya. Acesta a reușit să învingă sportivi din Irak și Turcia.

În finală, sportivul s-a întâlnit cu Daniel Powell din Marea Britanie, care este medaliat cu argint la Campionatul European și la Campionatul Mondial, informează Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova.

Echipa națională de para-judo a participat ieri, 2 aprilie, la penultimul Grand Prix IBSA înaintea Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024. Țara noastră a fost reprezentată de trei sportivi – Ina Cernei (57 kg), Oleg Crețul (90 kg) și Ion Basoc (90+ kg).

Ina Cernei și Ion Basoc au ocupat amândoi locul 5.

Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova mai menționează că atât Oleg Crețul, cât și Ion Basoc și-au asigurat deja calificarea la Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 pe baza ratingului de performanță. Ambii sportivi se află în prezent pe locul doi în ratingul mondial în categoriile lor de greutate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.