Acasă Social Oficial: Peste 700 de lucrători medicali din Chișinău au fost vaccinați

Oficial: Peste 700 de lucrători medicali din Chișinău au fost vaccinați

93
0
ads

În municipiul Chișinău au fost vaccinați 754 de lucrători medicali. În același timp, în spitalele municipale activează circa 3.000 de persoane. Șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei municipiului Chișinău, Tatiana Bucearschi, a declarat la ședința on-line a serviciilor municipale de astăzi că, în capitală, au fost primite 1440 de doze de vaccin, iar 754 de lucrători medicali au fost deja vaccinați, transmite SafeNews.md cu referire la Moldpres.

”În acest moment s-au vaccinat 754 de lucrători medicali, dar în sistemul municipal de sănătate activează circa 3000 de cadre medicale”, a declarat Bucearschi.

Totodată, oficialul a declarat că numărul locurilor de spital pentru tratarea COVID-19 a crescut, capacitatea totală ajungând la 1666 de paturi în spitalele municipale și 80 de paturi de triaj.

“În acest moment, în spitalele municipal sunt internați 1590 de pacienți bolnavi de coronavirus – 64 dintre aceștia sunt în stare foarte gravă, 703 se află în stare gravă, iar 777 se află în stare medie”, a spus Bucearschi.

Până astăzi, în ţară au fost înregistrate 195 602 cazuri de COVID-19. 4.129 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus, printre care 94 de lucrători medicali.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here