Acasă Social Oficial: Noi reguli pentru moldovenii care vor să călătorească în Ucraina

Oficial: Noi reguli pentru moldovenii care vor să călătorească în Ucraina

0

Moldovenii care doresc să plece sau să tranziteze teritoriul Ucrainei o pot face prezentând la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și să prezinte un test negativ la COVID-19. Precizările au fost făcute de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova.

La 2 iunie 2021, Guvernul Ucrainei a extins lista actelor, unde prezența cărora li se permite intrarea pe teritoriul țării vecine, fără autoizolare obligatorie.

Astfel, cetățenii străini, inclusiv din Republica Moldova, pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, precum și unul din următoarele documente:

– rezultatul negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat
– rezultatul negativ al testului rapid pentru determinarea antigenului coronavirusului SARS-CoV-2 (RAT), efectuat nu mai târziu de 72 ore înainte de trecerea frontierei de stat
– certificatul ce confirmă primirea unui curs complet de vaccinare contra COVID-19, cu vaccinuri care sunt incluse în lista OMS, eliberat în limba engleză sau cu traducerea în limba engleză a acestuia.

Aceste documente nu sunt necesare pentru copiii cu vârsta până la 12 ani.

În absența poliței de asigurare și/sau a unui document din cele enumerate, trecerea frontierei de stat pentru intrare sau tranzit va fi refuzată.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.