Acasă Economic OFICIAL! Începând cu 1 ianuarie curent R. Moldova achită mai mult pentru...

OFICIAL! Începând cu 1 ianuarie curent R. Moldova achită mai mult pentru gaz

0

Începând cu 1 ianuarie curent R. Moldova achită cu 200 de dolari mai mult pentru mia de metri cubi de gaze naturale livrate de Gazprom. Astfel, pentru luna ianuarie, prețul pentru gazul importat de gigantul rus constituie 647 de dolari pentru o mie de metri cubi. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gradă de către viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Deocamdată, nu este clar dacă și cum vor fi afectați cetățenii de majorarea prețului de import al gazelor naturale. Vicepremierul Spînu susține că va organiza marți, 11 ianuarie, o conferință de presă în care va veni cu mai multe informații despre situația de pe piața gazelor din R. Moldova.

„Este adevărat. 450 de dolari pentru o mie de metri cubi a fost în luna decembrie, iar 647 de dolari pentru o mie de metri cubi va fi pentru luna ianuarie. Mai multe detalii voi oferi mâine într-o conferință de presă”, a declarat Andrei Spînu.

În luna decembrie, R. Moldova a achitat 450 de dolari pentru o mie de metri cubi pentru gazul livrat de gigantul rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.