Acasă Politic Octavian Ţîcu depune un denunţ la Procuratură, în legătură cu altercaţiile de...

Octavian Ţîcu depune un denunţ la Procuratură, în legătură cu altercaţiile de la protestul veteranilor: Poliţiştii au folosit ilegal electroşocuri şi spray lacrimogen

0

PUN a depus la Procuratura generală un denunţ, prin care solicită stabilirea tuturor circumstanţelor în legătură cu evenimentele de ieri din cadrul protestului veteranilor, nemijlocit în legătură cu altercaţiile care au avut loc între veterani şi poliţişti, şi să stabilească dacă acţiunile organelor de forţă constituie acţiuni infracţionale sau fapte cu caracter contravenţional sau penal.

Deputatul Octavian Ţîcu spune că poliţiştii au folosit în mod ilegal electroşocuri şi spray lacrimogen, iar protestatarii au fost luaţi pe sus şi reţinuţi ilegali. Ţîcu aminteşte că, în urma altercaţiilor, mai mulţi protestatari au fost spitalizaţi.

Octavian Ţîcu subliniază că, conform legii, cauzarea de suferinţe fizice sau psihice, de către o persoană publică, se pedepseşte cu închisoare.

„Sper că măcar de această dată, Stoiangolgo să facă ceea ce trebuia să facă, să arate că nu este o marionetă a lui Igor Dodon. PUN va  particppa la toate mitingurile veteranilor şi invităm toate partidele politice să susţină combatanţii”, a mai declarat Octavian Ţîcu în cadrul unui briefing de presă.

Amintim că ieri, în presă apărut poze în care veteranii care protestau în centrul Chişinăului erau mobilizaţi la pământ sau târâţi de poliţişti. Nouă protestatari au fost duşi la poliţie, iar unii veterani au ajuns la spital. Deputatul Chiril Moţpan a declarat că unii combatanţi au avut coaste rupte, iar un protestatar a ajuns chiar şi în reanimare.

De menţionat că astăzi, într-un live pe Facebook, preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon a dat de înţeles că acţiunile poliţiştilor au fost corecte şi justificate:

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.