Acasă Justiţie O transnistreancă va face 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor

O transnistreancă va face 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor

0

O femeie de 48 de ani din regiunea transnistreană a fost condamnată la 10 ani de pușcărie pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Potrivit informației, în noaptea de 26 decembrie 2017, între femeie și victimă a izbucnit o ceartă în timp ce consumau alcool.

În timpul conflictului, femeia, cu o deosebită cruzime, i-a aplicat victimei, un bărbat în vârstă de 67 de ani, multiple lovituri cu cuțitul în diferite regiuni ale corpului, cauzându-i leziuni corporale periculoase pentru viață și sănătate, ceea ce se califică ca vătămare corporală gravă.

Dat fiind faptul acordării asistenței medicale de urgență, victima nu a decedat. Astfel, din motive independente de voința făptuitorului, intenția nu a fost realizată până la capăt.

Precizăm că, în ianuarie 2018, inculpata a fost pusă sub învinuire în contumacie, fiind anunțată în căutare, din motivul eschivării acesteia de la urmărirea penală. Ulterior măsurilor întreprinse în martie 2022, aceasta a fost reținută și plasată în arest preventiv, după care, în mai 2022, cauza penală a fost deferită justiției.

La pronunțarea sentinței, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatei în beneficiul părții vătămate a prejudiciului moral cauzat în sumă de 100.000 de lei pentru săvârșirea infracțiunii.

Măsura preventivă sub formă de arest preventiv aplicat în privința inculpatei a fost menținută de către instanța de judecată până la intrarea sentinței în vigoare.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.