Acasă Extern O țară NATO anunță că este pregătită să trimită trupe în Ucraina

O țară NATO anunță că este pregătită să trimită trupe în Ucraina

0

Lituania este pregătită să își trimită soldații într-o misiune de instruire în Ucraina, în ciuda amenințărilor nucleare pe care le lansează Rusia, a anunțat premierul lituanian Ingrida Simonyte într-un interviu publicat miercuri de Financial Times, potrivit The Moscow Times.

Comentariile premierului Lituaniei vin după ce Ministerul rus al Apărării a anunțat că forțele sale se pregătesc să efectueze exerciții cu arme nucleare tactice ca răspuns la „amenințările și provocările” occidentale. „Dacă ne-am gândi doar la răspunsul rusesc, atunci nu am putea trimite nimic, scrie newtv.md. 

La fiecare două săptămâni auzi că cineva va fi bombardat cu arme nucleare”, a declarat Simonyte pentru Financial Times despre posibilitatea ca lituanienii să trimită truper în Ucraina. 

Lituania, membră a UE și NATO, a propus anterior să-și trimită trupele în Ucraina în scopuri de antrenament, dar Kievul nu a făcut încă o astfel de cerere, mai notează publicația britanică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.