Acasă Social O nouă rundă de discuții între MAIA și producătorii de semințe de...

O nouă rundă de discuții între MAIA și producătorii de semințe de floarea-soarelui

0

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a organizat a treia rundă de discuții cu producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui.

Reprezentanții companiei S.A. Floarea-Soarelui au confirmat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale.

Discuțiile s-au axat și pe procedura de acordare a licențelor de import pentru semințele de floarea-soarelui în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone, se menționează într-un comunicat de presă.

Amintim că, CSE a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale, impunând condiția ca acestea să fie utilizate exclusiv pentru procesare, interzicând reexportul. 

Vicepremierul Vladimir Bolea a explicat că permisiunile de import se vor oferi în baza cererilor agenților economici, în fiecare lună, până la începutul noii recolte. Totodată, pentru a asigura că interesele agricultorilor sunt reprezentate, din componența comisiei responsabile de luarea acestor decizii fac parte și membrii asociațiilor de profil.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.