Acasă Justiţie O judecătoare din cadrul CA Chișinău și-a depus cererea de demisie

O judecătoare din cadrul CA Chișinău și-a depus cererea de demisie

0

O judecătoare a Curții de Apel (CA) Chișinău, Elena Cojocari, intenționează să demisioneze. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să examineze cererea de demisie depusă de magistrată la ședința de marți, 9 aprilie curent, începând cu ora 09:30.

Elena Cojocari este judecătoare din 2007, în perioada 1999-2007 fiind avocată. Pe parcursul carierei sale, Cojocari a activat la Judecătoria Buiucani. În octombrie 2012 a fost numită în funcția de judecător, până la atingerea plafonului de vârstă, decretul fiind semnat de președintele Nicolae Timofti. Ulterior, prin decretul președintelui Republicii Moldova nr. 1370-VIII din 11 decembrie 2019, a fost numită în funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău, scrie realitatea.md.

Numele magistratei Cojocari apare într-o investigație pe anticoruptie.md. Judecătoarea ar fi semnat, în iulie 2014, un contract de investiții pentru procurarea unui apartament de 66,7 metri pătraţi. În iulie 2017, apartamentul a fost înregistrat la Cadastru pe numele magistratei, iar în decembrie acesta a fost vândut cu 409 mii de lei. Potrivit declarației de avere și interese personale pentru 2017, Elena Cojocari nu deţine o altă locuinţă.

Tot aceasta deține, din 2020, un Hyundai Santa Fe nou. Magistrata a indicat, în declarația de avere și interese personale, că automobilul i-ar fi fost oferit de o rudă.

Elena Cojocari a făcut parte și din completul de judecători de la Judecătoria Chişinău, care a pus în aplicare în aprilie 2017 una din cele mai răsunătoare condamnări – cea a lui Veaceslav Platon.

Comisia Vetting este formată din șase membri: trei internaționali, Scott Bales, Maria Giuliana Civinini (recent care a anunțat că intenționează să demisioneze) și Lavly Perling, și trei naționali – Andrei Bivol, Iurie Gațcan, Lilian Enciu.

Vetting-ul la Curtea de Apel Chișinău va avea loc în luna aprilie, au anunțat anterior responsabilii Comisiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.