Acasă Extern O grădină zoologică va începe să-și vaccineze animalele împotriva COVID-19

O grădină zoologică va începe să-și vaccineze animalele împotriva COVID-19

0

Grădina Zoologică din San Antonio a anunțat că, săptămâna aceasta, va începe vaccinarea animalelor împotriva COVID-19. Grădina Zoologică va colabora cu Zoetis, o companie ce se ocupă de sănătatea animalelor, care le-a donat dozele de vaccin, transmite SafeNews.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Zoetis a explicat cât de multe boli au pornit inițial de la animale, inclusiv COVID-19, și faptul că vaccinarea animalelor este și în beneficiul oamenilor.

„Cel puțin 75% din bolile infecțioase au origine animală, inclusiv COVID-19. Acum mai mult ca niciodată, observăm legătura strânsă dintre sănătatea animalelor și cea a oamenilor”, spune compania.

Primele animale care vor fi imunizate sunt leii africani, tigrii din Sumatra, gibonii cu obraji albi și langurii lui François, potrivit complex.com.

Tim Morrow, CEO-ul și președintele Grădinii Zoologice din San Antonio, a declarat că este extrem de încântat că poate crește siguranța și sănătatea animalelor, dar și a vizitatorilor.

„Siguranța animalelor, a vizitatorilor și a angajaților grădinii zoologice reprezintă o prioritate pentru noi. Veterinarii noștri au muncit din greu pentru a proteja animalele noastre de coronavirus prin dezinfecție, echipament de protecție și proceduri pentru vizitatori. Vaccinarea animalelor noastre este încă un pas important”, a transmis acesta.

Serul care va fi administrat animalelor este aproape identic cu cel administrat oamenilor, însă nu este în totalitate același.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.