Acasă Justiţie O candidată la funcția de membră în CSP s-a retras din concurs

O candidată la funcția de membră în CSP s-a retras din concurs

0

Comisia Pre-Vetting anunță că Cristina Robu, candidată la funcția de membră în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Oficiul Sud, nu a promovat evaluarea ca urmare a retragerii din concurs.

În concursul pentru ocuparea funcției de membru în CSP au rămas 16 candidați, care sunt evaluați de către Comisia Pre-Vetting sub aspectul integrității financiare și etice.

Doar cei care vor promova evaluarea vor putea fi aleși în noua componență a Consiliului Superior al Procurorilor.

Amintim că 18 candidați s-au înscris în concursul pentru SCP, dintre care 17 procurori din cadrul Procuraturii Generale, procuraturilor teritoriale și celor de specialitate, dar și un reprezentant al societății civile, propus de Academia de Științe. Verificările sub aspectul integrității vizează o perioadă de 15 ani.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.