Acasă Social Nunți, cumetrii și alte festivități: Condițiile impuse de Guvern

Nunți, cumetrii și alte festivități: Condițiile impuse de Guvern

0

Comisia naționale pentru sănătate publică admite organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19 la desfăşurarea evenimentelor festive în unităţile de alimentaţie publică. Decizia intră în vigoare, începând cu 28 Aprilie 2021.

În Hotărărea nr. 54 din 29 aprilie 2021, autoritățile fac trimitere la un alt document, Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020, care confirmă cele scrie mai sus.

De asemenea, în Hotărârea nr. 30 din 11 septembrie 2020, este precizat că: se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidenţă epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituţiilor publice, de învăţământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecţie.

Tot în acest context, autoritățile permit organizarea întrunirilor/reunirilor în grup, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică şi a Instrucţiunii privind prevenirea infecţiei COVID-19, conform Anexei nr. 1 la Hotărîrea nr. 21 din 24 iulie 2020 a Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică.

Joi, 29 aprilie 2021, Comisia naționale pentru sănătate publică a stabilit noi reguli în contextul pandemic. Astfel, Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică au mandatat să instituie stare de urgență în sănătate publică la nivel local în situația în care incidența cazurilor trece de 100 de infectări la 100 de mii de cetățeni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.