Acasă Social Numărul victimelor traficului de ființe în Moldova a scăzut la jumătate

Numărul victimelor traficului de ființe în Moldova a scăzut la jumătate

0

În 2020, numărul victimelor traficului de persoane în Moldova se ridica la 341, după ce a scăzut la jumătate faţă de 2019. Aceste date au fost prezentate ieri în cadrul şedinţei Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane sub conducerea premierului interimar Aureliu Ciocoi.

Experţii au constatat totuşi că acest fapt nu reflectă o evoluţie pozitivă, „pe cât o diminuare a capacităţii de identificare în contextul impedimentelor şi efectelor generate de situaţia sanitară”.

Participanţii la şedinţă au aprobat Raportul de realizare a politicii în domeniul combaterii şi prevenirii traficului de fiinţe umane în anul 2020.

Ciocoi a subliniat necesitatea menţinerii eforturilor pentru asigurarea coordonării eficiente a activităţilor de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane la nivel naţional. El a mulţumit partenerilor străini pentru susţinerea în continuare a politicilor antitrafic din ţara noastră şi a salutat lansarea, la începutul anului, a proiectului „Contribuţia la un răspuns consolidat al organelor de drept şi de elaborare a politicilor la traficul de persoane în Republica Moldova”, finanţat de Departamentul de Stat al SUA şi implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

În cadrul şedinţei Comitetului a fost prezentat şi Proiectul noului Plan de acţiuni 2021 – 2022 pentru implementarea Strategiei naţionale pentru prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane, care urmează a fi supus procedurii de aprobare de către Executiv.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.