Acasă Economic Numărul persoanelor aflate în şomaj tehnic a crescut cu 90% din cauza...

Numărul persoanelor aflate în şomaj tehnic a crescut cu 90% din cauza pandemiei

0

Numărul persoanelor aflate în şomaj tehnic a crescut cu 90% din cauza pandemiei.

Datele furnizate de Biroul Naţional de Statistică denotă că 163 de mii de persoane care au avut un loc de muncă, nu au lucrat deloc în trimestrul II al acestui an.

Cifra este mai mare de opt ori comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cauza este determinată, în aproximativ 75 la sută din cazuri, de restricţiile impuse de pandemia  COVID-19.

Astfel, în comparaţie cu perioada similară a anului 2019, numărul persoanelor aflate în concedii anuale s-a mărit de patru ori, iar a celor aflate în concedii fără plată şi în şomaj tehnic a crescut cu 90 la sută.

În această perioadă, 55,6 mii de persoane au lucrat de la domiciliu, de zece ori mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut când această cifra era de aproape 4,7 mii.

trm.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.