Acasă Social Numărul moldovenilor vaccinați peste hotare a depășit 50 de mii

Numărul moldovenilor vaccinați peste hotare a depășit 50 de mii

0

Peste 50 de mii de cetățeni moldoveni s-au vaccinat peste hotarele țării împotriva coronavirusului. Despre aceasta a anunțat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Alexei Ceban, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Se duce o evidență a persoanelor care trec frontiera cu certificatele de vaccinare, astfel că sistemul informațional al Poliției de Frontieră permite acest lucru și datele sunt comunicate Ministerului Sănătății. Calculele sunt destul de complexe, nu sunt unilaterale”, a precizat Alexei Ceban.

Potrivit ultimelor date prezentate de ANSP, circa 539 de persoane au fost imunizate în total de la începutul campaniei de vaccinare. Numărul cetățenilor cărora le-au fost administrate ambele doze a ajuns la circa 153 de mii.

Campania de vaccinare în Republica Moldova a început la 2 martie curent.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.