Acasă Politic Numărul alegătorilor din R.Moldova și distribuția acestora pe raioane

Numărul alegătorilor din R.Moldova și distribuția acestora pe raioane

105
0
ads

La data de 11 iulie 2021 în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate. Potrivit CEC, numărul total de alegători înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor este de 3.282.783.

Din numărul total, doar 2.787.752 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II.

Diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (236.744 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităţilor constituţionale ale Republicii Moldova (258.287).

Știri.md vă prezintă mai jos distribuția alegătorilor conform unităților administrativ-teritoriale:

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here