Acasă Social Noua prognoză a autorităților: 31 de mii de cazuri de coronavirus până...

Noua prognoză a autorităților: 31 de mii de cazuri de coronavirus până la finele lunii mai

0

Până la finele lunii mai, Republica Moldova ar putea să aibă în jur de 31.000 de mii de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus. Noua prognoză a fost elaborată de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP).

„La moment, perioada de incubație este de 5,8 zile sau aproximativ 6 zile. E perioada care reprezintă contactul cu agentul patogen și termenul de dezvoltare a simptomelor. Rata de contagiozitate este rata de infectare de la o persoană la mai mult persoane și ea reprezintă 2,6. Datele medii globale reprezintă de la 1,5 la 3,5. Majoritatea țărilor raportează o rată de contagiozitate de 3-3,5. În urma măsurilor implementate de RM, rata este medie, satisfăcătoare, de 2,6”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul ANSP Alexei Ceban.

Dacă această tendință se va menține, până la finele lunii mai, bilanțul infectărilor va ajunge la puțin peste 31.000 de cazuri, a spus specialistul.

„Dacă respectăm măsurile stricte de izolare și de testare, atunci rata de contagiozitate poate scădea la 1,5, fiind un scenariu pozitiv și diminuând astfel morbiditatea de zece ori. Asta ar putea duce la scăderea poverii asupra sistemului de sănătate”, a ținut să precizeze Alexei Ceban.

„Noi ziceam anterior că rata maximă de infectare este de 28 de mii de cazuri. În momentul în care se va merge pe un scenariu mai critic, rata de infectare poate fi mai înaltă. Sperăm că datorită măsurilor întreprinse, inclusiv responsabilitatea manifestată de unii cetățeni, vom merge pe un scenariu cu efecte mai puțin dureroase”, a menționat șefa de la Sănătate, Viorica Dumbrăveanu.

Amintim că, până în prezent, în Republica Moldova, au fost înregistrate 591 de cazuri de coronavirus, iar nouă persoane, printre care doi lucrători medicali, au murit.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.