Acasă Extern Nouă israelieni, arestați pentru că au trimis imagini cu avion prăbușit

Nouă israelieni, arestați pentru că au trimis imagini cu avion prăbușit

0

Nouă israelieni suspectați că au trimis imagini cu accidente aviatice altor pasageri dintr-un avion care se pregătea să decoleze marți de la Tel Aviv spre Istanbul, Turcia, au fost arestați, a anunțat poliția israeliană, potrivit AFP.

„Cele nouă persoane arestate, dintr-un sat din nordul Israelului, sunt suspectate că au difuzat imagini cu dezastre aeriene pasagerilor dintr-un avion, provocând panică la bord și întârziind decolarea cu câteva ore”, a precizat marți poliția într-un comunicat, transmite hotnews.ro.

Suspecții „au folosit funcția Airdrop, specifică dispozitivelor Apple, pentru a trimite” fotografii și clipuri video cu prăbușiri ale avionului către alți pasageri aflați la bordul aeronavei, a declarat pentru AFP Ofer Lefler, purtător de cuvânt al Autorității Aeroportuare din Israel (IAA).

Avionul, operat de compania turcească AnadoluJet, a putut în cele din urmă să decoleze marți, după o întârziere de patru ore, a precizat IAA.

„Cei nouă suspecți sunt interogați”, a precizat poliția, susținând că „difuzarea acestor imagini ar putea fi interpretată ca o amenințare teroristă”.

O familie americană a provocat panică pe Aeroportul Internațional Ben Gurion pe 29 aprilie, după ce în bagajele lor a fost găsit un proiectil neexplodat, pe care intenționau să îl ia acasă ca suvenir de vacanță, a declarat IAA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.