Acasă Social Noi detalii despre cazul pacientului fugar infectat cu COVID-19. Inițial, bărbatul ar...

Noi detalii despre cazul pacientului fugar infectat cu COVID-19. Inițial, bărbatul ar fi fost testat cu pneumonie

0

Au apărut noi informații despre bărbatul infectat cu COVID-19 care noaptea trecută a fugit din Spitalul Clinic Republican din Chișinău. Dânsul ar fi avut primele simptome încă din data de 19 martie, însă a fost dus la Spitalul raional Ialoveni, iar apoi trimis acasă, după ce medicii l-au diagnosticat cu pneumonie, relatează deschide.md.

Nicolae Florea, pacientul infectat cu COVID-19, este pastor la biserica evanghelică din localitatea Dănceni și tatăl a trei copii. 

Contactată telefonic, primarul localității Dănceni, Victoria Butuc – Guranda, ne-a spus că în data de 19 martie bărbatul a solicitat intervenția unei ambulanțe la domiciliul, după ce i s-ar fi făcut rău. Dânsul a fost transportat la Spitalul Raional Ialoveni, unde a fost diagnostica cu pneumonie și trimis să urmeze tratament la domiciliu.

„Bărbatul a fost sub supravegherea medicului de familie, însă a fost și pe la poștă. Acum medicul și poștărița sunt izolate”, ne-a mai spus primarul localității Dănceni.

Victoria Butuc – Guranda a ținut să menționeze că a doua oară bărbatul a fost luat de ambulanță în data de 25 martie, iar în data de 26 martie administrația publică locală a fost informată despre faptul că bărbatul a fost testat pozitiv cu COVID-19.

Amintim că bărbatul infectat cu COVID-19 că noaptea trecută, în jurul orei 02:45, a profitat de neatenția medicilor și a fugit din Spitalul Clinic Republican. Dânsul ar fi luat un taxi și s-a deplasat până la o stație PECO din apropierea localității sale. Poliția a mers la el acasă, însă nu l-au găsit, iar acum interprind toate măsurile de rigoare pentru a identifica locul aflării acestuia.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.