Acasă Comunicate de presă Nicu Popescu, întâlnire cu diaspora din Franța: Subiectele abordate

Nicu Popescu, întâlnire cu diaspora din Franța: Subiectele abordate

0

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu diaspora moldovenească din Franța. Într-o postare pe o rețea de socializare, Popescu a menționat că a avut o discuție constructivă cu membrii diasporei.

„Am fost bucuros în cadrul vizitei pe care o efectuez la Paris de a avea o întâlnire de suflet cu diaspora noastră care trăiește, învață și muncește în Franța, discuțiile fiind – ca de fiecare dată – foarte constructive.

Le-am confirmat conaționalilor noștri că depunem în acest moment toate eforturile politice și diplomatice pentru recunoașterea permiselor precum și pentru negocierea acordului pe securitate socială, subiect abordat inclusiv de către doamna președintă Maia Sandu la întâlnirea avută cu președintele francez Emmanuel Macron.

Un alt lucru concret pe care l-am anunțat diasporei noastre din Franța este că am planificat deja suplinirea cu personal a oficiului consular din Paris precum și faptul că începând cu 1 ianuarie 2023 taxele consulare vor fi reduse la jumătate.

De asemenea, le-am vorbit conaționalilor noștri din Franța că proiectul de lege privind acordarea de facilități fiscale și vamale celor care vor să revină cu traiul înapoi în țară este deja în Parlament, totodată în Legislativ fiind declanșate procedurile și pentru crearea unui grup de lucru care va accelera găsirea de soluții pentru interacțiunea mai eficientă cu Diaspora, dar și pentru implicarea cu succes a celor aflați momentan peste hotare în viața din țara noastră.

Abia aștept să ne revedem și de Zilele Diasporei, organizate tradițional la sfârșitul lunii august”, a men’ionat Nicu Popescu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.