Acasă Politic Nemerenco a câștigat în instanță: Reacția PSRM

Nemerenco a câștigat în instanță: Reacția PSRM

281
0
ads

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a venit cu o reacție după ce, prin decizia Judecătoriei Chișinău, deputata socialistă, Alla Darovanaia, a fost obligată să dezmintă personal și public informațiile răspândite atât la conferința de presă din 2 februarie 2021, cât și pe pagina sa oficială de Facebook, informațiile fiind catalogate drept defăimătoare și false la adresa fostei ministre a Sănătății, Ala Nemerenco.

Într-un comunicat remis presei, PSRM condamnă această de decizie menționând că justiția ar fi subordonată politic noii puteri.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova condamnă subordonarea politică a justiției și utilizarea magistraților în interese politice. Anume sub acest aspect trebuie privită hotărârea primei instanțe în cazul litigiului civil între deputatul socialist, Alla Darovannaia, și consilierul prezidențial, Ala Nemerenco.

Colega noastră a aflat din presă decizia instanței de judecată, care o vizează personal. Referitor la detaliile juridice pe acest caz se vor expune avocații, care vor ataca cu recurs decizia primei instanțe. Totuși, atragem atenția cetățenilor asupra faptului că afirmațiile Allei Darovannaia despre eliberarea diplomei de masterat cu abateri de la lege au fost făcute în baza unui document oficial semnat de Ministerul Sănătății.

Subliniem că, în răspunsul său, Ministerul Sănătății a precizat că Ala Nemerenco nu a frecventat lecțiile la cursul de masterat, nu a susținut examene de înmatriculare, nici examenele obligatorii la încheierea studiilor. O altă prevedere legală, în baza căreia se acordă diplomă de masterat, nu există. Astfel, singura concluzie firească în cazul dat este că diploma de masterat a Alei Nemerenco a fost acordată ilegal.

În ultimul timp asistăm la tot mai multe cazuri în care justiția este subordonată politic noii puteri. PSRM optează pentru o justiție liberă și corectă, independentă de factorul politic. Acestea sunt și așteptările la cei mai mulți oameni în țara noastră, care vor să vadă judecători integri și corecți, iar deciziile acestora să se bazeze strict pe lege”, comentează PSRM.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here