Acasă Extern NATO reafirmă sprijinul pentru Georgia după activitățile destabilizatoare ale Rusiei

NATO reafirmă sprijinul pentru Georgia după activitățile destabilizatoare ale Rusiei

0

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a reafirmat sprijinul Alianței pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Georgiei și a transmis din nou că această țară este unul dintre partenerii cei mai apropiați ai NATO. Stoltenberg s-a întâlnit, miercuri, cu premierul georgian, transmite SafeNews.md cu referire la Digi24.ro.

Mesajul a fost transmis într-un comunicat de pe site-ul oficial al Alianței Nord-Atlantice. Stoltenberg l-a primit, miercuri, la sediul NATO, pe premierul georgian, Irakli Garibaşvili, cu care a discutat despre cooperarea politică şi situaţia securităţii în regiune.

În timpul întrevederii, secretarul general al NATO s-a referit şi la consolidarea militară rusă în Ucraina şi în jurul acesteia şi la activităţile destabilizatoare ale Rusiei în regiunea Mării Negre. El a accentuat că „orice viitoare agresiune rusă ar veni cu un preţ ridicat şi ar avea consecinţe economice şi politice grave pentru Rusia”.

Cei doi lideri au abordat şi subiecte privitoare la programul de reforme din Georgia. Jens Stoltenberg a ţinut să remarce că „este vital ca eforturile privind reforma sistemului judiciar, libertatea presei şi responsabilitatea sectorului securităţii să continue”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.