Acasă Extern NATO anunţă expulzarea a opt diplomați ruși bănuiţi de spionaj. Moscova promite...

NATO anunţă expulzarea a opt diplomați ruși bănuiţi de spionaj. Moscova promite un răspuns

0

NATO a retras acreditarea a opt membri ai misiunii Rusiei la sediul Alianţei, care erau „ofiţeri de informaţii ruşi nedeclaraţi”, a anunţat miercuri un oficial al alianței nord-atlantice.

„De asemenea, putem confirma că am redus la 10 numărul posturilor pe care Federaţia Rusă le poate acredita la NATO”, a precizat reprezentantul organizaţiei nord-atlantice.

„Politica NATO faţă de Rusia rămâne consecventă. Ne-am consolidat descurajarea şi apărarea ca răspuns la acţiunile agresive ale Rusiei, deşi în acelaşi timp rămânem deschişi pentru un dialog substanţial”, a adăugat el, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

La scurt timp, Moscova a reacţionat, declarând că va răspunde la decizia NATO de a expulza diplomaţii ruşi, a afirmat parlamentarul rus Leonid Sluţki, citat de Interfax.

Sluţki este preşedintele comisiei pentru afaceri internaţionale a camerei inferioare a parlamentului rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.