Acasă Politic Năstase o avertizează pe Sandu: Ar putea ajunge în situaţia lui Zelenski

Năstase o avertizează pe Sandu: Ar putea ajunge în situaţia lui Zelenski

0

Maia Sandu nu ar trebui să fie atât de încrezătoare că PAS va obţine o majoritate parlamentară, în cazul unor alegeri anticipate, deşi asta arată ultimele sondaje. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase, care a dat exemplu evoluţia politică a omologul ucrainean al Maiei Sandu, Volodimir Zelenski, popularitatea căruia a scăzut dramatic în sondaje într-o perioadă scurtă de timp.

„Să ne amintim cum a fost în Ucraina, pe fundalul alegerilor prezidenţiale câştigate de Zelenski, cu 70 de procente undeva, a luat o majoritate şi unde se află în momentul de faţă? La 15 la sută, iar Ucraina unde se află? Unde era şi mai rău”, a spus Năstase în cadrul unei emisiuni televizate.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a obţinut o victorie covârşitoare la alegerile prezidenţiale din anul 2019, acumulând 73 la sută din voturi, devansându-l astfel pe contracandidatul său Petro Poroşenko.

La alegerile parlamentare din Ucraina, care au avut loc la scurt timp după cele prezidenţiale, partidul lui Volodimir Zelenski a acumulat un scor de 43,9 la sută din voturi.

Iar la scrutinul local, partidul „Slujitorul Poporului” a fost devansat de adversari în majoritatea oraşelor mari

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.