Acasă Politic Năstase îndeamnă membrii PDM să se lepede de Diacov

Năstase îndeamnă membrii PDM să se lepede de Diacov

0

Andrei Năstase îi îndeamnă pe simpatizații Partidului Democrat să se disocieze de conducerea formațiunii și să se alăture Platformei „Demnitate și Adevăr”. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Năstase, acordul de credit cu Rusia contravine Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană: „Aș întreba toți simpatizanții Partidului Democrat, pe toți primarii, consilierii PDM ce au ei în comun cu cei care au semnat sau au votat pentru acest acord?

Fac apel către acești oameni să se disocieze de liderii lor vremelnici, să vină alături de noi, alături de oamenii dreptți, cinstiți și curajoși. Alături de oamenii care își doresc integrarea europeană a Republicii Moldova, doresc un stat de drept, democrație, legi drepte și egale pentru toți. Îi îndemn să vină alături de noi, să se disocieze de Diacov și alții care au impus ratificarea acestui acord”, a declarat liderul PPDA.

Amintim că săptămâna trecută Parlamentul a ratificat acordul de credit de 200 milioane de euro din partea Rusiei. Documentul a fost votat de 56 de deputați din partea fracțiunilor PSRM, PDM și neafiliatul Alexandru Oleinic.

Ulterior, însă, Curtea Constituțională a suspendat intrarea în vigoare a prevederilor acordului. Săptămâna aceasta magistrații Înaltei Curți ar urma să se întrunească în ședință pentru a examina prevederile acordului și dacă acesta nu ar contravine prevederilor Constituției.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.