Acasă Diverse Musk a dizolvat Consiliul de încredere și siguranță al Twitter

Musk a dizolvat Consiliul de încredere și siguranță al Twitter

0

Compania Twitter a lui Elon Musk și-a dizolvat Consiliul de încredere și siguranță, cu doar câteva minute înainte de o întâlnire stabilită.

Grupul consultativ este format din aproape 100 de organizații independente din domeniul civil, al drepturilor omului și alte organizații, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro.

Compania, condusă în prezent de Elon Musk, a înființat consiliul în 2016 pentru a aborda discursul instigator la ură, exploatarea copiilor, sinuciderea, autovătămarea și alte probleme de pe platformă, scrie The Guardian. 

Consiliul urma să se întâlnească cu reprezentanții Twitter luni seară. Dar, potrivit mai multor membri, cu puțin timp înainte de întâlnirea programată, Twitter a informat grupul prin e-mail că îl desființează. 

Membrii consiliului, care au arătat pentru AP mailul primit au dat declarații sub rezerva anonimatului de teama unor represalii. 

E-mailul, care era semnat „Twitter”, suna astfel: „Munca noastră pentru a face din Twitter un loc sigur și informativ va fi mai rapidă și mai intensă ca niciodată și vom continua să primim cu bucurie ideile dumneavoastră în continuare despre cum să atingem acest obiectiv”. 

Platforma confirmase, cu doar patru zile în urmă, că va avea loc o întâlnire cu membrii consiliului și că sunt așteptate o „discuție deschisă și o sesiune de întrebări și răspunsuri” cu personalul Twitter, inclusiv cu noul șef al departamentului de încredere și siguranță, Ella Irwin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.