Acasă Economic Municipiul Iaşi va dona Chişinăului aproape 42 de mii de euro pentru...

Municipiul Iaşi va dona Chişinăului aproape 42 de mii de euro pentru a combate pandemia

0

Municipiul Iaşi va dona Chişinăului două sute de mii de lei, aproape 42 de mii de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a combate pandemia. Iaşul este prima localitate din România care alocă fonduri în Basarabia pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Ajutorul oferit de Primăria din Iaşi este pentru procurarea echipamentelor necesare în lupta cu pandemia şi a fost oferit fără solicitarea Chişinăului. Banii vor ajunge în cont cât de curând. Mai este nevoie doar de aprobarea Ministerului de Interne de la Bucureşti.

„Este o sumă de 200.000 mii de lei româneşti pe care municipiul Iaşi o donează municipiului Chişinău pentru lupta împotriva noului corona virus, pentru procurarea echipamentului medical necesare acestui nou program care, din păcate, trebuie aplicat şi în R. Moldova. Este o măsură care vine din dragostea comună pe care basarabenii de pe ambele maluri ale Prutului o au pentru valorile româneşti, un ajutor concret pe care trebuie să îl arătăm în această perioadă”, a declarat primarul Mihai Chirica pentru TVR MOLDOVA.

Oraşele Iaşi şi Chişinău sunt înfrăţite din anul 2008. De-a lungul timpului, cu susţinerea financiară din partea Primăriei Iaşi, au fost implementate la Chişinău mai multe proiecte, printre care reabilitarea unor monumente de arhitectură de importanţă istorică sau susţinerea studenţilor basarabeni.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.