Acasă Social Monitorul Oficial: 100.000 de lei familiilor medicilor decedați de COVID

Monitorul Oficial: 100.000 de lei familiilor medicilor decedați de COVID

0

Monitorul Oficial de luni, 6 decembrie, a publicat decizia Guvernului de alocare a mijloacelor financiare pentru 25 de familii ale medicilor decedați de COVID-19. Potrivit documentului, rudele personalului medical care a murit în lupta cu noul coronavirus vor primi indemnizații unice din partea statului.

Cabinetul de miniștri a aprobat vineri alocarea a 2,5 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului, bani de care vor beneficia 25 de familii.

Proiectul vine să susțină rudele angajaților din instituțiile medico-sanitare publice, care au activat în municipiul Chișinău, precum și în raioanele țării, în funcții de medici, asistente medicale, infirmiere, moașe. 

Fiecare familie va primi câte o 100.000 de lei.

Până în prezent, 45 de familii ale lucrătorilor medicali decedați de COVID-19 au primit indemnizații unice.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.