Acasă Social Moldovenii pleacă din țară cu acte false: Documentele falsificate

Moldovenii pleacă din țară cu acte false: Documentele falsificate

0

În doar 3 zile polițiștii au depistat 12 călători cu documente falsificate prezentate la controlul de frontieră. Potrivit informației, printre cele 12 documente false se găsesc și teste COVID false.

De menționat că 11 dintre persoanele documentate sunt cetățeni ai Republicii Moldova.

Primele 3 cazuri au fost documentate în punctul de trecere Leușeni. Acolo au fost depistate două cărți de identitate și un test COVID cu rezultat negativ cu indici necaracteristici.

Doi bărbați de 31 și 40 de ani intenționau să părăsească țara cu două cărți de identitate românești false. Audiați, pasagerii au declarat că și-au perfectat actele prin intermediari pentru a le folosi în străinătate. 

Într-un alt caz, un șofer de 32 de ani a prezentat la controlul de frontieră un test la COVID-19 cu rezultatul negativ. Însă, în urma verificărilor s-a constatat că actul nu corespunde unui document autentic. 

Alți doi conducători auto, un cetățean al Ucrainei și un conațional sunt cercetați pentru deținerea permiselor de conducere neveridice. Acestea au fost depistate de polițiștii de frontieră ca fiind nevalabile pentru că lipseau elementele de protecție. Fiind întrebați, bărbații s-au eschivat de la orice declarație. Incidentele au fost consemnate în zilele de weekend în punctul de trecere Palanca.

Șapte certificate de vaccinare au fost identificate cu semne de falsificare în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați. Cercetați sunt șapte conaționali cu vârste cuprinse între 29 și 63 de ani, din raioanele Vulcănești, Comrat și Tiraspol.
Pentru a fi scutite de autoizolare pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele au prezentat câte un certificat de vaccinare, drept dovadă a imunizării împotriva COVID-19. Însă, în cadrul verificărilor suplimentare, polițiștii de frontieră au constatat ilegalitați privind eliberarea acestor certificate. La audieri, persoanele vizate și-au susținut poziția cu privire la faptul că ar fi imunizate, refuzând să ofere alte detalii sau explicații.

Pe numele persoanelor vizate s-au întocmit procese-verbale de constatare a faptelor. Actele au fost transmise pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestora. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și tragerea la răspundere corespunzătoare.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.