Acasă Economic Moldovenii fără poliță medicală nu vor beneficia de ajutorul de șomaj în...

Moldovenii fără poliță medicală nu vor beneficia de ajutorul de șomaj în sumă de 2775 de lei

0

Cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă se află în țară sau urmează să vină, dacă nu au poliță de asigurare medicală, nu vor beneficia de ajutorul de șomaj de 2775 de lei, instituit recent de Guvern. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de COVID-19, transmite IPN.

Șeful executivului a declarat că toți cetățenii Republicii Moldova, indiferent dacă este sau nu stare de urgență, au obligativitatea să dețină poliță medicală. Dacă nu-și onorează contribuțiile de asigurare medicală, persoanele riscă să fie sancționate.

Premierul a mai spus că persoanele fără poliță vor plăti pentru serviciile medicale, cu excepția cazurilor în care vor fi infectați cu noul tip de coronavirus.

În Republica Moldova este declarată stare de urgență pentru 60 de zile, începând cu 17 martie. Până în prezent au fost raportate 752 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și 12 decese asociate cu acesta.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.