Acasă Social Moldovenii aduc tot mai multe mașini: Cu cât au crescut importurile

Moldovenii aduc tot mai multe mașini: Cu cât au crescut importurile

0

Persoanele fizice din Republica Moldova preferă să-și achiziționeze autoturismele de peste hotare. Biroul Național de Statistică (BNS) anunță că, în perioada lunilor ianuarie – februarie curent, importurile de autoturisme ale persoanelor fizice s-au majorat de 1,6 ori în comparație cu aceeași perioadă din 2023.

Mai exact, persoanele fizice au importat, în ianuarie-februarie 2024, mărfuri în valoare de 66,8 milioane de dolari, cu 58,9% mai mult decât în primele două luni din anul 2023, scrie ziarulnațional.md.

„Creșterea a fost condiționată, în principal, de majorarea importurilor de autoturisme – de 1,6 ori, cărora le-au revenit 89,6% din importurile realizate de persoanele fizice”, notează BNS.

Menționăm că, în ianuarie – februarie 2024, Republica Moldova a importat mărfuri în sumă totală de 1,375 de miliarde de dolari, cu 7,5% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.