Acasă Istorii din spatele culisei Moldovagaz demolează inițiativa lui Tofilat: Compania cumpără gaz

Moldovagaz demolează inițiativa lui Tofilat: Compania cumpără gaz

0

Pentru a clarifica situația pentru opinia publică, oficialii din cadrul „Moldovagaz” subliniază că, în ciuda speculațiilor privind o posibilă administrare externă a companiei, această măsură nu este necesară în prezent. Compania își desfășoară activitatea normală, continuând achizițiile de gaze naturale pentru a satisface nevoile consumatorilor din Republica Moldova, informează bani.md, citând surse din interiorul Moldovagaz.

„Moldovagaz” funcționează conform legislației în vigoare și a reușit deja să procure volumele de gaz necesare pentru perioada octombrie-decembrie 2024, precum și pentru vârfurile din sezonul de iarnă. Procesul de achiziție pentru lunile ianuarie-aprilie 2025 este, de asemenea, în curs de desfășurare, respectând normele stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și de Guvernul Republicii Moldova.

Cu toate acestea, sursele recunosc că există dificultăți în organizarea ședințelor Consiliului de Observatori și în comunicarea cu partea rusă. Aceste probleme sunt legate de neregulile semnificative în procesul de selecție a candidaților propuși și nu afectează capacitatea Moldovagaz de a asigura aprovizionarea cu gaz pentru populație și industrie.

Compania poate continua să achiziționeze gaze și să semneze contracte, astfel că nu există riscul ca Republica Moldova să rămână fără gaze naturale în sezonul de iarnă.

Cu toate acestea, Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a declarat că este necesară instituirea administrării externe pentru a evita pericolul ca țara să rămână fără metan.

Moldovagaz trebuie să procure gaz pentru sezonul de iarnă (ianuarie-aprilie),dar procesul e blocat pentru că nu are cine lua decizii. Ca să nu rămânem fără gaz, trebuie să numim administrare externă la Moldovagaz. Am expediat Parlamentului un proiect de lege în acest sens, el trebuie înregistrat și inclus pe ordinea de zi la următoarea ședință a Parlamentului.
S-a terminat cu șantajul, deja suntem pregătiți pentru orice șmecherii din partea Gazprom-ului”, a precizat anterior Tofilat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.