Acasă Economic Moldovagaz a plătit pentru gazele naturale consumate în februarie

Moldovagaz a plătit pentru gazele naturale consumate în februarie

0

SA „Moldovagaz” a plătit suma integrală către „Gazprom” pentru gazele naturale consumate în luna februarie. Anunțul a fost făcut de către directorul „Moldovagaz”, Vadim Ceban, la 14 martie.

Potrivit lui, până pe 21 martie, compania trebuie să transfere 43 de milioane de dolari, adică 50% din consumul curent de gaze.

Totodată, într-un comunicat de presă, compania menționează că volumul consumului de gaze naturale în luna februarie curent a constituit 136,9 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 26,2% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. 

Consumatorii casnici, până la data de 28 februarie 2022, au plătit 92,2% din sumele facturate, ceea ce este cu 2,6 puncte procentuale mai mult decât în aceeași perioadă a anului 2021. 

În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 97,1%, cu o creștere de 3 puncte procentuale.

Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,7%, ceea ce este cu 0,1 puncte procentuale mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 6 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de circa 19,7 mii de lei. 

Totodată, față de 19 consumatori s-a aplicat condiția plății preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale la data de 28 februarie 2022 a atins cifra de 2,558 miliarde de lei și acoperă 96% din volumul furnizat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.