Acasă Economic Moldova va plăti 62,4 milioane lei către organizațiile la care este parte

Moldova va plăti 62,4 milioane lei către organizațiile la care este parte

0

În anul 2022, Republica Moldova urmează să achite cote de membru față de 69 de organizații internaționale și regionale. În acest sens, din bugetul de stat se alocă 62,4 milioane lei.

În cadrul ședinței de ieri, 12 ianuarie 2022, Guvernul a aprobat proiectul hotărârii cu privire la achitarea din bugetul de stat pe anul 2022 a cotelor de membru și a datoriilor Republicii Moldova față de organizațiile internaționale și regionale.

„Din lista organizațiilor internaționale și regionale, cărora Republica Moldova urmează să achite cotele de membru din bugetul de stat pe anul 2022, fac parte cinci organizații parlamentare, 57 de instituții internaționale și șapte structuri ale Comunității Statelor Independente (CSI). 
Respectiv, la asigurarea angajamentelor financiare anuale obligatorii ale Republicii Moldova, pentru organizațiile internaționale parlamentare se vor aloca circa 6 milioane de lei, pentru instituțiile internaționale circa 50,7 milioane lei, iar pentru organizațiile CSI circa 5,6 milioane lei.
Onorarea angajamentelor financiare față de organismele internaționale și regionale, la care Republica Moldova este parte, este un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe și a imaginii pozitive a țării ca partener credibil, precum și în valorificarea potențialului de membru în cadrul structurilor internaționale”, se menționează în comunicatul Ministerului Finanțelor.

Totodată, Ministerul menționează că repartizarea alocațiilor bugetare a fost efectuată în strictă conformitate cu prevederile legislației naționale și în concordanță cu solicitările de plată recepționate din partea autorităților publice responsabile de colaborarea cu organizațiile internaționale vizate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.