Acasă Justiţie Moldova va achita 9.000 de euro într-un caz de viol din orașul...

Moldova va achita 9.000 de euro într-un caz de viol din orașul Bender

0

Statul trebuie să achite 7.500 de euro, prejudiciu material și moral, într-un caz de viol al unei minore din orașul Bender. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a emis o decizie prin care a aprobat acordul de reglementare amiabilă a cauzei, semnat între reprezentanții reclamantei și Guvern, transmite SafeNews.md cu referire la IPN.

De asemenea, statul a fost obligat să achite și suma de 1 500 de euro pentru cheltuielile de reprezentare în fața CEDO.

Asociația Promo-LEX, avocații căreia au reprezentat cazul, precizează că decizia CEDO se referă la o cauză de viol comunicată Guvernului pe 20 septembrie 2019. 

Cazul a avut loc la 25 iunie 2011 în municipiul Bender, când o minoră cu tulburări de sănătate mintală, a fost agresată sexual de către un vecin, în timp ce mama acesteia nu era acasă.

Urmărirea penală pe acest caz s-a desfășurat cu mai multe încălcări și abateri. Pe 24 aprilie 2013, Judecătoria Bender l-a condamnat pe bărbat la trei ani și două luni de închisoare, suspendându-i condiționat executarea pedepsei cu un termen de probă de doi ani. 

Totodată, l-a obligat să plătească zece mii de lei pentru prejudiciul cauzat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.