Acasă Economic Moldova și Ucraina ar putea fi conectate la rețeaua UE de electricitate

Moldova și Ucraina ar putea fi conectate la rețeaua UE de electricitate

0

Miniștrii Energiei din Uniunea Europeană ar decide luni, 28 februarie, să conecteze Ucraina și Moldova la rețeaua de electricitate a Uniunii Europene (UE), astfel încât cele două țări să devină mai puțin dependente de aprovizionarea cu energie din Federația Rusă. Declarația ar fi fost făcută de un înalt oficial al UE.

„Astăzi are loc o întâlnire a miniștrilor Energiei din UE și cred că, dacă totul va merge bine, ar trebui să vedem astăzi un anunț că vom conecta Ucraina și Moldova la rețeaua electrică a UE, ceea ce va fi, de asemenea, extrem de important pentru consolidarea rezistenței Ucrainei și a Moldovei”, a spus oficialul.

Despre acest lucru a scris și economistul Christophe Barraud pe contul său de Twitter.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.