Acasă Extern Moldova restricționează accesul la produsele din tutun încălzit

Moldova restricționează accesul la produsele din tutun încălzit

0

Moldova introduce o listă de restricţii cu scopul de a reduce oportunităţile de expunere a produselor din tutun. Potrivit Restricţiile vor intra în vigoare după şase luni de la publicarea în Monitorul Oficial a modificărilor legislative adoptate de Parlament.

Amendamentele interzic afişarea produselor din tutun, a dispozitivelor şi accesoriilor pentru utilizarea, reîncărcarea sau încălzirea produselor din tutun şi a produselor aferente. Acţiunile restrictive au drept scop de a împiedica minorii să acceseze diferite produse din tutun.

Potrivit parlamentarilor, măsurile introduse sunt menite să protejeze sănătatea populaţiei de consecinţele consumului de tutun şi expunerii la fumul de tutun. 

Modificările mai prevăd o scădere a cantităţii de nicotină din lichidul pentru ţigările electronice. 

Parlamentul a restabilit normele aprobate anterior pentru cantitatea de nicotină – 20 mg la 1 ml de lichid. Această prevedere a fost adoptată în conformitate cu Convenţia-cadru a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Astfel, cantitatea de nicotină din lichidul ţigărilor electronice va fi scăzută, iar accesul la produse din tutun încălzit şi la ţigări electronice va fi limitat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.