Acasă Social Moldova, în topul țărilor cu cele mai mari rate de încarcerare

Moldova, în topul țărilor cu cele mai mari rate de încarcerare

0

Moldova ocupă un trist loc fruntaş în Europa în ceea ce priveşte statistica penală a deţinuţilor.

Conform Infotag, acest lucru este demonstrat de datele raportului anual al Consiliului Europei privind statistica penală a populaţiei penitenciare (SPACE I), realizat de Universitatea din Lausanne şi care conţine informaţii ale administraţiilor penitenciare din statele membre ale organizaţiei.

Potrivit documentului, supraaglomerarea penitenciarelor continuă să fie o problemă acută şi persistentă pentru un număr semnificativ de sisteme penitenciare din Europa.

În general, în Europa, numărul de deţinuţi la 100 de locuri a crescut cu 2% între 31 ianuarie 2022 şi 31 ianuarie 2023 (de la 91,7 la 93,5 deţinuţi).

Ţările cu cele mai mari rate de încarcerare sunt Turcia (408 deţinuţi la 100.000 de locuitori), Georgia (256), Azerbaidjan (244), Moldova (242).

De asemenea, Moldova este în fruntea listei administraţiilor penitenciare cu cea mai semnificativă creştere anuală a numărului de deţinuţi, de 52%. Urmează Macedonia de Nord, cu o creştere de 26%, Cipru, cu 25%, şi Turcia, cu 15%.

La 31 ianuarie 2023, un total de 1.036.680 de deţinuţi erau încarceraţi în cele 48 de instituţii penitenciare din statele membre ale Consiliului Europei (din 51) care au furnizat aceste informaţii. Inclusiv mai mult de 6.000 în Republica Moldova.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.