Acasă Social Ministrul Educației încurajează pedagogii să se vaccineze

Ministrul Educației încurajează pedagogii să se vaccineze

0

Ministrul Educației și Cercetării a avut la 24 august, o ședință de lucru cu șefii Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), în cadrul căreia s-a discutat despre gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ general către începerea noului an de studii 2021-2022.

Șefii OLSDÎ au comunicat despre etapa de pregătire la care se află școlile din subordine și au fost informați de către conducerea Ministerului despre prevederile Instrucțiunii privind măsurile de organizare a activității instituțiilor de învățământ publice și private pentru anul de învățământ 2021/2022, aprobată la 24 august, în cadrul ședinței Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

Ministrul Anatolie Topală a atenționat șefii OLSDÎ asupra importanței respectării principiilor generale care stau la baza măsurilor descrise în Instrucțiune, cum ar fi: încurajarea vaccinării în rândul cadrelor didactice și nedidactice, asigurarea unui mediu sigur și prietenos pentru elevi ș.a.

„Îmi doresc să desfășurăm procesul educațional din noul an de studii în siguranță, dar pentru a avea rezultatele scontate, vă îndemn să dăm dovadă de solidaritate, implicare, responsabilitate și, vă rog, să atenționați și managerii instituțiilor de învățământ din subordine ca măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19 să fie aplicate și respectate cu strictețe în fiecare școală. Sănătatea noastră și a celor din jur depinde de fiecare dintre noi”, a subliniat ministrul Educației și Cercetării.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.